Prehlada ili gripa?

0

Dolaskom hladnijeg vremena učestale su prehlade ili gripe. Vrlo često je teško u početku odrediti je li riječ o klasičnoj prehladi ili gripi. Naravno uz konzultaciju s liječnikom i opisom postojećih simptoma, određuje se precizno tijek liječenja, kao i proizvodi koji se mogu koristiti za brži oporavak.

Prehlada ili gripa

Što je prehlada?

Prehlada je infekcija gornjega dišnog sustava, uzrokovana virusima, najčešće blagog tijeka u trajanju oko tjedan dana. Prehlade su najčešće prisutne kod djece, a povezane su s relativnom nedovoljno razvijenim imunitetom djece na infekcije i kontaktima s drugom djecom u predškolskim i školskim ustanovama. Djeca imaju prehladu oko šest do deset puta godišnje. Odrasle osobe imaju prehladu oko dva do četiri puta godišnje, iako se to jako razlikuje od osobe do osobe.

Naravno da veliki faktor u tome ima imunitet. Kada je jak imunitet, zaštićeni smo od vanjskih štetnih utjecaja.

Zato je bitna pravilna prehrana bogata vitaminima, mineralima i proteinima. Što više voća i povrća, a što manje industrijske brze hrane koja sadrži veću količinu aditiva i ostalih štetnih sastojaka.

Zdravom prehranom možemo najbolje doprinijeti odličnom zdravstvenom stanju.

Koji su simptomi prehlade i gripe?

Prehlada je u većini slučajeva blaga, sa simptomima koji traju tjedan dana ili manje. Simptomi prehlade počinju 1 do 2 dana nakon izlaganja virusu prehlade.

Simptomi prehlade:

  • vodeni iscjedak (curenje) iz nosa,
  • začepljenost nosa i otežano disanje kroz nos,
  • kihanje, grlobolja i kašalj,
  • glavobolja,
  • povišena temperatura do najviše 38 °C,

Ako temperatura poraste na više od 38 °C, uz drhtavicu i znojenje, boli u mišićima ruku i nogu, te ako osjetite umor i opću slabost, vjerojatno imate gripu.

Što izaziva prehladu i gripu?

Poznato je više od 200 virusa koji izazivaju simptome prehlade.

Uzroci 30 do 50 posto prehlada kod odraslih osoba, za koje se pretpostavlja da su virusne, ostanu neotkriveni. Do većine prehlada dolazi tijekom jeseni i zime. One počinju na kraju kolovoza ili na početku rujna. Učestalost prehlada se polako povećava sljedećih nekoliko tjedana i ostaje visoka do ožujka ili travnja, kad se smanjuje. Razlike povezane s godišnjim dobima mogu biti u vezi s početkom školske godine i hladnim vremenom, što potiče ljude da provode više vremena u zatvorenom prostoru te povećava vjerojatnost širenja virusa s jedne osobe na drugu.

Koje su komplikacije prehlade i gripe?

Katkad prehlada može dovesti do sekundarnih bakterijskih infekcija srednjeg uha (posebno kod djece) ili sinusa, kao i upale pluća što zahtijeva liječenje antibioticima. Visoka temperatura sa zimicom ili tresavicom, jak kašalj s gnojnim iskašljajem, jako natečene žlijezde, jaka bol lica u području sinusa, mogu upućivati na komplikaciju ili ozbiljniju bolest zbog koje je potrebno obratiti se liječniku.

Kako spriječiti širenje prehlade i gripe?

Pranje ruku je najjednostavniji i najdjelotvorniji način sprječavanja rinovirusnih prehlada. Nedodirivanje nosa ili očiju drugi je način. Osobe koje su prehlađene trebaju uvijek kihati ili kašljati u papirnatu maramicu i zatim ju baciti. Ako je moguće, treba izbjegavati bliske, dulje kontakte s osobama koje su prehlađene. Redovito čišćenje površina dezinfekcijskim sredstvom koje ubija viruse moglo bi pomoći u sprječavanju širenja infekcije.

Kako se liječe prehlada i gripa?

Kod nekompliciranih slučajeva prehlade na raspolaganju je samo simptomatsko liječenje: odmaranje u krevetu, uzimanje tekućine i vode s mnogo vitamina C i primjena nekih lijekova koji olakšavaju simptome prehlade i gripe.

Antibiotici ne ubijaju viruse!Treba ih iskoristiti samo kod rijetkih bakterijskih komplikacija, kao što su upala sinusa (sinusitis) ili infekcije uha, koje se razvijaju kao sekundarne infekcije. Korištenje antibiotika “za svaki slučaj” neće spriječiti sekundarne bakterijske infekcije. Za brži oporavak mogu se koristiti dodaci prehrani na prirodnoj bazi za jačanje imuniteta.

 

Preporuke proizvoda na prirodnoj bazi

Iz svog osobnog iskustva i dosadašnjih iskustava korisnika proizvoda preporučujem sljededeću kombinaciju Forever Living proizvoda, kao preventivu ili dodatak prehrani za brži oporavak kod prehlade ili gripe i jačanje imuniteta!

– Dvije litre Aloe Vera gel napitak, Forever Immublend koji sadrži Cink i D vitamin, te posebno ljekovite gljive maitake i shitake.

A ukoliko uz to imate i problem sa sinusima, možete isprobati terapiju

– Dvije litre Aloe Vera gel napitka i Aloe First spray u obliku emulzije,

– Treća kombinacija je dvije litre Aloe Vera gel napitka i čaj Aloe Blossom Herbal Tea

NA SVE TRI KOMBINACIJE PROIZVODA OSTVARUJETE 5% POPUSTA

 

Proizvode možete  naručiti putem web shopa na ovoj stranici.

 

Za narudžbe POUZEĆEM  nazovite na tel. 092/199-3693 ili se obratite putem e-maila; monikaaloevera@gmail.com 

Dostava narudžbe u roku 24 do 48 sati, dostavnom službom. 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More