FOREVER B12 PLUS- VITAMIN B 12 I FOLNA KISELINA

0

FOREVER B12 PLUS- VITAMIN B 12 I FOLNA KISELINA

Jeste li znali da je jedan od najvažnijih nutrijenata,  a koji dobivamo iz namirnica životinjskog podrijetla-vitamin B12. Taj je vitamin ujedno i najveća poznata biomolekula i jedini nutrijent sa stabilnom vezom ugljika i jednog metala.

Vitamin B12 sudjeluje u mnogim procesima u organizmu zajedno s folnom kiselinom, uključujući sintezu DNA, nastanak crvenih krvnih stanica i izolacijske ovojnice (mijelinske ovojnice) koja okružuje živčane stanice i omogućuje provođenje signala kroz živčani sustav.

Vitamin B12 Plus i folna kiselina na složen način sudjeluju u metaboličkim procesima u organizmu. Vitamin B12 sudjeluje u održavanju normalne razine homocisteina u krvi i neophodan je i za vegetarijance, jer se vitamin B12 uobičajeno putem namirnica životinjskog podrijetla unosi u organizam.

Nedostatak vitamina B12 znači i nedostatak folne kiseline što je kritično za razvoj fetusa u toku prva tri mjeseca trudnoće. Posebno je koristan za žene koje planiraju trudnoću.

Forever B12 Plus pomaže kod :

-koncentracije,

-psihičke razdražljivosti,

-pomaže u izgradnji tjelesne mase,

-obnavlja živčani sustav

-slabokrvnost/anemija/

-poboljšava apetit,

-pospješuje rast i razvoj

Bez obzira na to koliko imate godina i kakve su vaše prehrambene navike, obratite pozornost na simptome koji mogu biti posljedica nedostatka vitamina B12. Ako se osjećate umorno, depresivno, imate znakove slabokrvnosti, demencije, probleme sa živcima ili bilo koju drugu kroničnu (u prvom redu autoimunu) bolest, pomislite na B12 .

B12 nedvojbeno je jedan od najvažnijih vitamina o kojem se puno govori i piše.

Kod kojih bismo tegoba morali pomisliti na vitamin B12?

-motorička koordinacija

-grčenje mišića,

-abnormalni refleksi

-paraliza

-nemogućnost kontroliranja mokrenja ili stolice

-impotencija i depresija

Perniciozna anemija

Perniciozna (što znači “smrtonosna”) anemija nastaje kada osoba ima manjak intrinzičnog faktora te ne može apsorbirati B12. Najčešći je uzrok perniciozne anemije autoimuna reakcija koja pogađa i uništava želučane stanice koje proizvode intrinzični faktor. Bolest karakteriziraju nezrele, abnormalno velike crvene krvne stanice (makrociti), koje su vrlo neučinkovite u prenošenju kisika i bijele krvne stanice s nenormalnom jezgrom.

Rani simptomi perniciozne anemije su bljedilo, slabost i umor; teška anemija uzrokuje kratak dah, vrtoglavicu i ubrzan puls.

Simptomi starenja

Nedostatak B12 nalikuje na mnoge znakove starosti – kad je B12 nizak mogu se pojaviti ataksija (drhtavi pokreti i nestabilno držanje), mišićna slabost, spastičnost, inkontinencija, usporene reakcije, gubitak pamćenja, dezorijentacija, depresija i konfuznost.

Bolesti srca

Visok homocistein može imati za posljedicu endotelijalnu disfunkciju (suženje arterija) za koju se smatra da prethodi aterosklerozi.

Zloćudne bolesti

 S obzirom na to da B12 pomaže u obnavljanju DNA oštećene radijacijom ili oksidacijom, on igra ulogu i u zaštiti od karcinoma. Nizak B12 povezan je s karcinomom grlića maternice i karcinomom  dojke pokazale su znanstvene studije.

Jedno objašnjenje za ovo je u činjenici da stanice raka razvijaju receptore koji im omogućuju da apsorbiraju velike količine vitamina B12. Štoviše, istraživači su u potrazi za lijekovima za rak koji bi kombinirali B12 sa staničnim toksinima poput dušičnog oksida.

Neurološki poremećaji

Jedna bolest za koju se čini da je očito povezana s nedostatkom B12 je multipla skleroza (MS), bolest koju karakterizira demijelinizacija središnjeg živčanog sustava. Pa ipak, mnoge studije pokazuju da oboljeli od MS-a imaju normalnu količinu vitamina B12 u krvi.

Korist od B12 za depresiju može biti zbog sposobnosti vitamina B12 da aktivira tvar zvanu tetrahidrobiopterin (BH4), spoj koji pomaže aktivaciji neurotransmitera za “dobre osjećaje” kao što su serotonin i dopamin.

Ostali neurološki problemi povezani s nedostatkom B12 uključuju urinarnu inkontinenciju i migrenske glavobolje.

VITAMIN B12 pospješuje plodnost kod žena

Kako perniciozna anemija često uzrokuje neplodnost, nadopuna vitaminom B12 može i ženama pomoći kod začeća. Tradicionalna društva smatrala su namirnice bogate vitaminom B12 važnima za plodnost. B12 igra ključnu ulogu u razvoju novog tkiva; zato ženama koje imaju manjak može izostati ovulacija ili se može dogoditi da se oplođeno jajašce ne razvija, što uzrokuje spontani pobačaj. Produljeni nedostatak vitamina B12 rezultira neplodnošću.

Dodaci prehrani u obliku  vitamina B12 imaju potencijal podići kvalitetu života kod velikog dijela populacije, a ne samo kod starijih osoba. Redovito testiranje i tretman dodacima prehrani po potrebi važan je korak u prelasku s moderne prehrane natrag na tradicionalnu, nutritivno bogatu kada nakon jednog ili dva naraštaja nikakvi suplementi više neće biti potrebni.

Posebno se stoga B12 Plus preporučuje trudnicama i ženama koje planiraju trudnoću.

Proizvod je dodatak prehrani i ne može biti zamjena medicinskoj terapiji.

Pakiranje sadrži 60 tableta

Cijena proizvoda 25,18 EUR

(189,72 KN)

Proizvod možete naručiti:

-putem WEB SHOPA

-ili POUZEĆEM

Forever Living posluje u preko 160 država svijeta, ako želite naručiti proizvod izvan Hrvatskeza više informacija možete nam se javiti putem kontakt forme na web stranici ili nazovite

na tel. 092/199-3693.

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More