Važnost antioksidansa u prehrani

0
Antioksidansi

 

Antioksidansi su tvari koje sprječavaju i usporavaju oštećenje zdravih stanica u tijelu uzrokovano oksidacijom. Kada dođe do oksidacije stanične membrane , membrana ne dopušta hranjivim tvarima da uđu u stanicu .

Razlog može biti u puknuću same membrane uslijed čega dolazi do degeneracije stanice . To je razlog zašto bismo u organizam trebali što više unositi hranu koja sadrži antioksidanse.

 

Nagomilavanje slobodnih radikala narušava zdravlje i ubrazava starenje, pa organizam postaje podložan raznim degenerativnim promjenama.

Kombinirajem raznih vrsta namirnica povećava se i antioksidativno djelovanje, što je najbolja zaštita u obrani od slobodnih radikala (štetne molekule) koji su jedan od najvećih uzročnika lošeg zdravlja.

Gdje ih najviše ima?

 

Namirnice kao što su limun, narandža, jabuke, mango, papaja, crvena paprika, jagode, borovnica, grožđe, brokula, mrkva, krumpir, marelice, grejpfrut, breskve, nar, bundeve sjemenke, orah, ječam, maslinovo ulje, badem, pistacij, zelena salata, tikvice, plavi patlidžan, prokulica kelj, špinat, riba, začini (origano, cimet) sadrže velike količine vitamina C, E i A, Beta karotena i selena, koji su u velikom broju istraživanja pokazali svoja jaka antioksidativna svojstva, u borbi protiv slobodnih radikala.

 

Uloga antioksidansa:

-usporava starenje

-pomaže suzbijanju razvoja tumora

-smanjuje rizik nastanka raka

-snižava razinu kolesterola

-štiti srce i krvne žile

-pomaže kod raznih plućnih oboljenja

Unošenjem previše zasićenih masnoća i alkoholnih pića u organizam dolazi do neutraliziranja antioksidansa dok se djelovanje slobodnih radikala povećava. Najveća količina antioksidanasa nalazi se u listovima tamno zelene boje.

Voće i povrće treba koristiti odmah poslije branja jer se odlaganjem gube hranljivi sastojci koji se u njima nalaze.

Voće i povrće, sjemenke i koštunjičavo voće, ali i ulja pripravljena od sjemenki treba što manje izlagati sunčevoj svjetlosti. Najbolje je držati na tamnom i hladnom mjestu.

Industrijski proizvedena ulja mogu povećati potrebu za važnim antioksidansom vitaminom E, jer se u ovom slučaju njegova količina smanjuje, posebno kod trudnica i majki koje doje djecu.

Antioksidansi su vitamini , hormoni, fitokemikalije itd. Pravilna uporaba namirnica koje sadrže antioksidanse vrlo je važna. Neki antioksidansi uzeti u velikim dozama mogu umanjiti dobrobit drugoga, a neki čak mogu postati slobodni radikali.

 

LIKOPEN ANTIOKSIDANS IZ CRVENIH NAMIRNICA

 

Likopen je supstanca koje najviše ima u rajčici, paprici, grejpfrutu, lubenici, jagodi i ostalom crvenom voću i povrću.

Smatra se da je likopen jak antioksidans – borac protiv slobodnih radikala. Studije pokazuju da se prilikom kuhanja rajčice oslobađa veća količina likopena. Ali je zabluda da će se ta količina bolje absorbirati u našem tijelu u odnosu na svjež plod rajčice. U rajčici postoje i drugi minerali, vitamini, fitonutrijenti koji pomažu bolju ugradnju likopena sa manje prisustva istog. Dakle, postoji sinergija među ovim supstancama.

To se odnosi na još neke namirnice kao što je mrkva i beta-karoten koji se u njoj nalazi. Kuhanjem mrkva ima više beta-karotena, ali što se tiče iskoristivosti istog, ona je veća u svježoj mrkvi zbog sinergije ostalih sastojaka.

Pored toga, većina hranljivih sastojaka bude uništena tijekom kuhanja. Izolirani sintetički likopen i beta-karoten su još lošiji izbor.

Kada govorimo o antioksidansima i njihovoj važnosti za ljudski organizam, svakako bismo izdvojili proizvod Forever Lycium plus, kao dodatak prehrani u obliku tableta.

Forever Lycium plus-dodatak prehrani

 

FOREVER LYCIUM PLUS – jedan od najjačih antioksidansa

 

Forever Lycium Plus je visokokvalitetni dodatak prehrani u obliku tableta koji služi kao jedan od najjačih izvora antioksidansa , bioflavonoida i drugih korisnih fitonutrijenata.

Osnovni i vrlo posebni sastojci ovog dodatka prehrani su biljka LYCIUM BARBARUM ( Licij ili Goji ) i LICORIS ( Sladić )

Ove dvije biljke možda imaju najdulju povijest i najbogatiju dokumentaciju, i protežu se više tisuća godina unatrag, posebno u Aziji.

Upravo tamo, liječnici te dvije biljke preporučuju za liječenje mnogih bolesti, čak i onih najtežih!

I zato je na osnovu te tradicije Forever Living objedinio u jednom proizvodu ove dvije vrhunske biljke.

Njena djelotvornost se pokazala u pomoći kod jačanja organizma i očuvanju energije, u poboljšanju tena, te dobrog vida.

Tradicionalno se koristi na više načina za očuvanje zdravlja.

Sve to može zahvaljujući svom prirodnom sastavu.

Bogata je aminokiselinama, sastavnim djelovima proteina, te vitaminima, pa je u Kini poznata kao “ yin tonik ”.

Sadrži više od 150 kemijskih spojeva koji su se pokazali višestruko djelotvornima, a prvenstveno u očuvanju optimalnog zdravstvenog stanja.

Prema modernim istraživanjima, bioflavonoidi u sladiću među najjačim su antioksidansima koji su dosad otkriveni.

 

FOREVER LYCIUM PLUS se može primijeniti:

u onkologiji, ginekologiji

kod svih vrsta mioma i cisti

kod upale bubrega, jetre, prostate

za jačanje organizma

regenerira tkivo iznutra prema van

za jačanje otpornosti organizma od štetnih vanjskih utjecaja

za smanjivanje nus pojave kemoterapija i zračenja

Preporuka je koristiti proizvod uz Aloe Vera gel zbog jačeg i produljenog djelovanja.

https://aloeveramonika-team.com/aloe-vera-gel-zasto-forever/

Proizvodi su dodaci prehrani i nisu zamjena za medicinsku terapiju. 

Prije upotrebe Lycium plus, osobe se trebaju posavjetovati sa svojim liječnikom. 

 

MOGUĆNOST NARUDŽBE:

-putem web shopa

-ili pouzećem

 

Forever Living posluje u preko 160 država svijeta, ako želite naručiti proizvod možete nam se obratiti putem kontakt obrazca na stranici ili nazovite na tel. +385 92/199-3693 ili kliknite link i naručite proizvod u državi u kojoj se trenutno nalazite Forever Card Club WEB SHOP

 

 

 

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More